AFLYST Studiekreds om liturgi Lundehus Kirke

Dato Onsdag d. 1. april 2020, Kl. 19:00 til kl. 20:30

Søndagens gudstjeneste er kirkens rolige åndedræt. I højmessen mødes den, der deltager af et stykke evighed og en tradition, der går flere tusind år tilbage i tiden. En gudstjeneste er som en mosaik af farver og facetter, der hver især rummer en dyb betydning. Derfor kan man heller ikke bare pille noget ud eller flytte rundt på de forskellige elementer, uden at hele billedet ændrer sig. Men det betyder selvfølgelig ikke at man skal afholde sig fra at kigge på om der er behov for ændringer. Traditionen skulle gerne være levende og i stand til at bøje sig i forhold til vores liv, som vi lever dem i dag.

Landets biskopper har ønsket at igangsætte en samtale om gudstjeneste og sakramenter. For at hjælpe samtalen på vej har vi i Aldersro-Lundehus planlagt en række studiedage i samarbejde med Sions kirke. Det er hensigten at studiedagene munder ud i et høringssvar, som skal indsendes senest 1. oktober 2020.

Alle er velkommen til at deltage! Bemærk at der er tilmelding til Lars Petersen lap@km.dk af hensyn til traktementet.

Tirsdag den 3. marts kl. 19: Hvorfor holder vi gudstjeneste? Taksigelseskirkens krypt

Onsdag den 1. april kl. kl 19: Dåb og nadver. Hvad betyder de to sakramenter og hvordan kommer den betydning frem i gudstjenesten? Lundehus kirke

Torsdag den 11. juni: Hvad nu hvis? Gudstjenesteværksted i Sions kirke. Vi afprøver og afsøger forskellige muligheder i kirkerummet. Derefter drøfter vi i fællesskab vores erfaringer. Undervejs er der et let aftensmåltid. Sions kirke