Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

En hilsen fra vores nye præst.

En hilsen fra vores nye præst.
Udgivet af Julie Damlund, fre d. 3. feb 2023, kl. 17:02
Nyheder

Efter en lang ventetid er det en endnu større glæde at Signe von Münchow Krarup-Leth nu er udpeget som kirkebogsførende sognepræst i Aldersro-Lundehus pastorat. Signe er allerede et kendt ansigt for mange. Her kan du læse Signes egen velkomsthilsen: 

Kære menigheder i Aldersro og Lundehus sogne

For et år siden efter nytår fik jeg nyheden om, at jeg skulle være vikar i Taksigelseskirken og Lundehus kirke. Det har været 12 gode måneder, som har skænket mig megen glæde. Kort efter nytår blev det lykkelige meddelt mig, at jeg var blevet udnævnt til ny sognepræst i Aldersro-Lundehus Pastorat, så jeg nu bliver fastansat præst i begge kirker. Jeg har set frem til at dele nyheden med jer, og ser med glæde frem til de næste mange år som jeres præst.

Det er et privilegium som præst at forvalte de ritualer, der markerer de særlige øjeblikke i vores tilværelse, både de lykkelige og de smertefulde. Ritualerne låner os ord, når vi er ordløse, og handling, når vi overvældes af livet, og minder os om den store sammenhæng, vi står i med hinanden og med Gud. Evangeliet fortæller os, at Gud er blevet menneske for, at der ikke skal være det øjeblik i livet eller døden, hvor vi er ladt alene. Evangeliet insisterer på, at der altid er mere håb og mere kærlighed, selv, når vi fortvivles og tror det modsatte. Det er det budskab, jeg forsøger at prædike søndag efter søndag, for det indgyder os mod og håb til livet.

Foruden at være præst er jeg forlovet med Niels, som er ph.d.-stipendiat ved litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Vi er netop flyttet ind i embedsboligen, og begejstres hver morgen over den spirende have, hvor erantis og vintergækker stædigt trodser vinterkulden, og glæder os til at se haven i fuldt flor til maj.

Lige nu glædes jeg over rigtigt at være blevet jeres præst, og ikke mindst over at hilse på jer nede i kirken, på gaden eller et tredje sted – måske til indsættelsesgudstjenesten d. 26. marts kl. 19 i Lundehus kirke.

Bedste hilsner

Signe 

Alle er velkommen til at deltage i gudstjenesten den 26. marts kl. 19.00 i Lundehus kirke. Efter gudstjenesten er de to menighedsråd værter for en festlig sammenkomst.